boka
 
Boka med Lucky Travel
Först skickar ni en prisförfrågan till oss på Lucky Travel och vi kommer att jobba så snabbt vi kan för att ge er minst ett prisförslag på den sökta resan. När det känns bra för er och ni vill genomföra köpet meddelar ni oss på Lucky Travel om detta. Vi skickar sedan en bokningsbekräftelse, innehållande bokningsdetaljer, bokningsvillkor och betalningsanvisning till er. När ni har mottagit bokningsbekräftelsen är det mycket viktigt att ni kontrollerar att alla uppgifter stämmer och ni är medvetna om bokningsvillkoren innan ni slutför betalningen. Kontrollera gärna vad ni har och vad ni behöver för försäkring eftersom de flesta biljetter är icke ändringsbara eller/och icke återbetalningsbara vid avbokning. Biljettens ändrings- och avbokningsregler framgår på bokningsbekräftelsen. När vi på Lucky Travel har mottagit betalningen för er resebokning skickar vi e-ticket till ert angivna email.

2876656116_8cb5b1c1e2_mVad är e-ticket?
Numera används inte längre pappersbiljetter. Man använder istället en s.k. e-ticket. Det är ett resedokument, en flygbiljett som finns lagrad elektroniskt i flygbolagets bokningssystem. På så sätt kan man aldrig tappa bort den. Vad ni får efter ni har fullgjort betalningen för er resebokning är en kopia av e-ticket, som innehåller flygdetaljer, information om resenärer, flygbiljettnummer och flygbolagets bokningsnummer. Obseverar att tiderna som står på er e-ticket är lokala tider.
För resenärens bästa rekommenderar vi på Lucky Travel att man skriver ut e-ticket som vi skickar till er och har med den på hela resan. Om ni av någon anledning tappat bort e-ticket så är det bara skriva ut den på nytt från ert email eller kontaktar oss på Lucky Travel så mejlar vi den till er igen. En annan fördel med e-ticket är att ni kan när som helst se er flygbokning online på www.checkmytrip.com genom inloggning med ert efternamn och bokningsreferensen.

Extra Service
1. Specialmat ombord på flyget
Är ni allergiker eller äter inte vissa produkter hjälper vi på Lucky Travel er gärna med beställning av specialmat ombord på flyget. De flesta flygbolag tillhandahåller ett stort utbud med specialkost.

2. Rullstolsassistans
Behöver ni hjälp med rullstolen eller någon annan special assistans? Berätta det gärna för oss på Lucky Travel vid bokningstillfället och vi ska göra vårt bästa för att tillgodose den hjälpen ni behöver.

3. Sittplatsreservation
Vid korta flygningar får passagerare sittplatser tildelade vid incheckingen men vid långa flygningar hjälper vi på Lucky Travel gärna till så att ni får sitta samman inom samma resesällskapet. Platser vid nödutgången är dessvärre reserverade och endast incheckningspersonalen har tillgång till dem. Behöver ni extra benutrymme kan vi på Lucky Travel hjälpa till med gångplatser men om ni vill sitta vid nödutgången rekommenderar vi att ni är ute i god tid på flygplatsen och tala direkt om detta med incheckningspersonalen.

Vi på Lucky Travel bryr oss om våra kunder och hjälper gärna till. Om ni behöver något speciellt under er resa och/eller ombord på flyget är ni välkomna att meddela oss om ert specifika önskemål. Tänk på att vi behöver minst 3 arbetsdagar för att bearbeta er förfrågan.

Vaccinationer och Hälsofrågor
Vi på Lucky Travel rekommenderar att resenären ta kontakt med vaccinationscentral för tips och råd gällande vaccination för respektive resa. Vilka vaccinationer man behöver inför en viss resa beror på vart man ska resa, vilken typ av resa man ska göra och hur länge man ska vara borta. Vissa vaccinationer behöver tas flera gånger med några veckors mellanrum och många behöver tas några veckor innan avresa för att ge fullt skydd. Vi på Lucky Travel har tyvärr inte tillgång till all information gällande dessa vaccinationer och måste därför hänvisa resenärer till vaccinationscentral för korrekt rådgivning.

Valuta
Man kommer väldigt långt med kreditkort men vi på Lucky Travel rekommenderar ändå att man växlar lite kontanter i den valuta som används på den destination man reser till. Det kan vara bra att ha som startkapital vid ankomst på semesterorten. Tänk på att på många destinationer är det endast kontantbetalning som gäller för taxi.

passViktiga papper
Har du med alla papper som behövs för att komma med på flyget? Det som flygbolaget kontrollerar innan de släpper dig ombord på flyget är om namnet som står på biljetten och det som står i passet stämmer överens med varandra. Förutom att namn är rätt så måste även passet vara giltigt och brukbart. Ibland krävs det att passet är giltigt i minst 6 månaders efter hemkomsten. Har du visum som behövs vid inresa till destinationen du tänker besöka? Det är resenärens ansvar att se till att ha eventuellt erfoderliga visum och giltigt pass vid inresa till annat land. Vi på Lucky Travel kan tyvärr inte ersätta för kostnader som uppstår i samband med resenären missar någon av dessa punkter.

Incheckning på flygplatsen
Vi på Lucky Travel rekommenderar att man är ute i god tid, minst 2 timmar före flygavgång. Tänk på att det kan vara mycket folk och försäkringen täcker normalt inte kostnad i samband med missat flyg om anledning är för sen incheckning. Många flygbolag stänger numera sin incheckning redan 40 min innan beräknad avresan.

Medicin på resan
Enligt Schengenavtalet ska den som behandlas med narkotikaklassade läkemedel och reser till annat Schengenland vid kontroll kunna upvisa ett intyg som utfärdats av Apoteket eller Läkemedelsverket i det land man är bosatt i. För resa till länder utanför Schengen rekommenderar vi på Lucky Travel att man alltid har med ett skriftligt intyg på läkemedel på engelska från läkare.

bagageBagage
Normalt får varje resenär med egen sittplats ha ett handbagage på max 5 kg med måttet 45x35x20cm. I handbagaget får det inte innehålla vätska mer än 100ml. Vätska i detta sammanhang omfattar geléer, krämer och vätskeliknande material. Incheckat bagage tillåtna vikt varierer från flygbolag till flygbolag. Fråga gärna oss på Lucky Travel för mer information om tillåtna bagagevikt för er bokad resa.

Bagagehantering
1. Vid flygbyte
Vissa flygbolag samarbetar med varandra och kan ibland checka in bagage åt er hela vägen till slutdestinationen, vissa andra inte. Fråga gärna oss på Lucky Travel vad som gäller just för er resa.

2. Förstört bagage/Borttappat bagage
Skada eller förlust av bagaget måste anmälas omgående och personligen till flygbolagets representant på flygplatsen. Ni får då en kopia på förlustregistreringen. Om något skulle hända ert bagage ersätts ni i enlighet med flygbolagets gällande bestämmelser. Vänligen notera att flygbolagens ersättning för förkommet eller skadat bagage är begränsat. Många gånger gäller reseförsäkring/hemförsäkring även vid skadat och förkommet bagage. Hör gärna efter med ert försäkringsbolag.

3918659599_4f87a05e82_mTidszoner
Världen är indelad i olika tidszoner och det kan vara intressant att veta vilken tid det är på de olika städerna. Här kan du hitta världens olika tidszoner

Återbekräfta hemresan
Vissa flygbolag kräver att resenär återbekräftar hemresan, vissa inte. Vi på Lucky Travel rekommenderar att resenären alltid kontaktar oss eller flygbolaget för att stämma av flygtider innan avresa. På så sätt minimerar ni risken att missa ett flyg.

EU:s svartlistade flygbolag
Här finner ni information om de flygbolag som EU har svartlistat